Svängig jazz på slottet

Svängig jazz på slottet

Den 14 november gästar Bernt Rosengren Quartet Ekebyhovs slott. Förutom den välkände saxofonisten Bernt Rosengren, finns även ett helt gäng namnkunniga musiker med i bandet.

Med programmet ”Standards, original, ballader och mera” intar Bernt Rosengren och hans musiker scenen. Han själv räknas som en av de absolut största inom svensk jazz och debuterade redan som 17–åring med ”Ungdomsorkestern” på Newportfestivalen där Louis Armstrong var gästsolist. Han var också med och bildade gruppen Jazzclub ’57 som var verksamma ända in på 90-talet. Genom åren har han jobbat med många stora artister såsom Krystof Komeda, Lars Gullin, Doug Raney, Don Cherry med flera och har själv tagit emot fem ”Gyllene skivor”. Detta är han ensam om som svensk musiker.

Vid sin sida på Ekebyhovs slott har han pianisten Stefan Gustafson, trummisen Bengt Stark och basisten Jan Adefelt som vikarierar för ordinarie bandmedlemmen Hans Backenroth. Alla dessa är namnkunniga musiker och har gedigna erfarenheter av att spela med såväl svenska som utländska artister och kvartetten har gett ut fyra skivor gemensamt. Den sista ”I´m flyin” utsågs till ”Gyllene skivan” 2009, Orkesterjournalens utmärkelse för årets bästa jazzskiva.

Läs också