Tina debuterar

Älvnäsbon Tina Urtels debutdeckare ”Flickan i vallgraven” har nyligen getts ur och klättrar redan på listorna.

Det handlar om en spännande deckare som utspelar sig i Tina Urtels hemstad Landskrona i Skåne Boken har släppts som e-bok och ljudbok och har tagit sin in in på topp 20-listan  bland deckare på Storytel.

– Bakgrunden är att jag började skriva som tonåring, då mest noveller och egengjorda tidningar. 2012 gick jag en deckarkurs via Medborgarskolan som blev startskottet för denna deckare. Där fick jag hjälp av läraren och mina kurskamrater att komma fram till en bra story och med karaktärerna, säger Tina Urtel. 

– Sedan har jag skrivit på boken i omgångar. Jag har fått tre barn och blev nästan klar redan 2014 när mitt första barn föddes. Men jag fick inte till slutet och valde att pausa projektet. Sedan tog jag upp skrivandet i omgångar men det var först under min sista föräldraledighet 2020 under pandemin, som jag slutförde och skickade in manuset till Norstedtsgruppen, som nu ger ut boken.

Böckerna handlar om journalisten Paula Wallin  och är tänkt som en serie om tillräckligt intresse finns Arbetet med bok nummer två har redan startat.

Läs också