Tio utställare under oktober

Tio utställare under oktober

Under resten av oktober fylls väggarna i Ekebyhovs galleri av mängder av spännande konstverk. Mest närproducerat blir det när Färingsökonstnären Gertrud Apelqvist visar sina abstrakta verk i mixed media och akryl.

För sju år sedan ställde Ina Almegård, Mats Eriksson, Pia Eriksson, Veine Johansson, Hans Lindström, Matti Nurmi och Jan P Zetterström ut tillsammans på slottet. Sedan dess har ett par av de gamla studiekamraterna från Konstfack, återkommit med utställningar. Nu är det dock 50 år sedan de tog examen vilket firas med en blandad utställning som pågår fram till och med den 13 oktober.

– Det vi kommer att visa är måleri och skulptur, föreställande och abstrakt; lite natur, lite politik, lite religion, ofta berättande och så förstås lite sånt man kanske inte förstår. Men säkert hittar var och en av besökarna något de kan relatera till, prata om och ta till sig, säger Hans Lindström, som liksom de övriga bland annat har arbetat med offentliga utsmyckningar under åren.

Mellan den 19 och 27 oktober visar Patric Danielsson, skulptör från Sparreholm, AnnMargret Johansson Pettersson från Eskilstuna, som gör keramik och träsnitt samt Gertrud Appelqvist, Färingsö sina konstverk.

– När vi fick förfrågan om att ställa ut på Ekebyhovs slott , så tyckte vi att det var jätteroligt att få vara i dessa vackra rum och känna doften av ett slott, säger AnnMargret Johansson Pettersson.
Gertrud Appelqvist har under många år varit med i Konstringen på Mälaröarna och har tidigare ställt ut både i kommunen och utanför.

– Jag har alltid hållit på med konst och hade bra betyg i skolan. När barnen var mindre hann jag inte så mycket, men nu för tiden lägger jag mycket tid på mina abstrakta målningar i akryl och mixed media, berättar hon.

Pennan har alltid varit hennes följeslagare under resor, men nu för tiden samlar hon mest inspiration kring mönster och reliefer som hon sedan återanvänder till i sina konstverk.

LO BÄCKLINDER

Läs också