Tjuvar härjar för fullt

Tjuvar härjar för fullt

Tjuvarna verkar ha fullt upp på Mälaröarna i dessa tider. Bilar, båtar och post är bara något av allt det som har försvunnit i en del av stölderna och inbrotten som ägt rum under de senaste två veckorna.

Den första rapporterade stölden under perioden skedde den 20 januari på Frejas väg, Helgö. Då stals registreringsskyltar från en bil. Dagen efter var det inbrott på Ekebyhovs slott, Ekerö, med det är dock oklart vad som stals. På Gräsåkersvägen skedde också en stöld ur en bil samma dag.

– Den 22 januari fick vi in en anmälan om försök till stöld ur bil. En person kom ut till sin bil på Ekerövägen och såg en man sitta i den. Han lämnade dock snabbt platsen när han blev påkommen, säger kommunpolis Anna Freij.

Ett bedrägeri kopplat till ett bilköp skedde också på Ekerö samma dag, då en person sålde sin gamla mobil till en köpare. Köparen sa att pengarna ska överföras, vilket inte skett.

– Nu pågår en utredning i ärendet. Se alltid till att du har pengarna på kontot eller i handen, innan du överlämnar en vara som du ska sälja, påpekar Anna Freij.

Två dagar senare initierar polisen ett förföljande av en bil som åkte i hög fart på Ekerövägen, Drottningholm.

– Fordonet försökte att åka ifrån polisen men i höjd med Tappströmsrondellen åkte det av vägen. Föraren kontrollerades och polisen rubricerade ärendet som grov drograttfylla, grov olovlig körning, ”eget bruk” och ”innehav” enligt narkotikalagstiftningen märkesförfalskning. Utredning pågår i ärendet.

Det skedde också ett försök till stöld ur ett fordon på Drottningholm samma dag. Målsäganden kom ut till sin lastbil och såg en man som var i färd med att tillgripa verktyg ur lastutrymmet på lastbilen. Mannen lämnade dock platsen hastigt när han blev iakttagen.

Ytterligare stölder och inbrott har också skett under tvåveckorsperioden.

Till exempel har både OKQ8 och Cirkle K på Ekerö har haft inbrott och fått saker stulna och i Färentuna var det inbrott i postboxar den 23 januari. Samma dag skedde dessutom ett inbrott i ett kontor i samma område.

På Munsö skedde även ett ”tillgrepp av fortskaffningsmedel” den 29 januari. En motordriven båt blev stulen tillsammans med både släpet som den stod på och bilen som det var kopplat till.

LO BÄCKLINDER

Läs också