Tre EM-guld i Barcelona

Ekerö kampsport BJJ tog hem tre guld under master-EM i Barcelona.

 Under Valborgshelgen var tre fighters från Ekerö kampsport BJJ (brasiliansk jiu-jitsu) på plats i Barcelona för att fightas om Europamästartiteln i master-EM där samtliga tävlade i klassen master 3 (40-45 år).

Först ut var Christian Wallin i lilabälteklassen. Efter en jämn och tuff match i finalen fick Wallin till ett svep efter knappt tre minuter som ledde till vinst. Christian Wallin vinner på poäng (2-0) och säkrar EM-guldet. 

 Några timmar senare var det dags för Zoi Santikos att kliva upp på tävlingsmattan i final. Zoi Santikos som tävlar i vitbälteklassen inledde med ett högt tempo och kontrollerade matchen från start till att motståndaren gav upp efter en stryp. Det resulterade i en välförtjänt guldmedalj till Zoi Santikos. 

Marc Lundberg skulle tävla i svartbältesklassen mot ett rutinerat svartbälte från Brasilien i master 3, men tyvärr dök inte motståndaren upp i arenan och det dömdes WO (walkover) och Marc Lundberg tilldelades guld utan match. 

– Väldigt frustrerande att inte få gå match när man var förberedd och uppvärmningen var klar, säger Marc Lundberg som i rollen som huvudtränare i klubben gladdes åt Zoi och Christians insatser. 

– Fantastiskt roligt att se och även coacha Zoi och Christians matcher. Resultatet kommer inte som en överraskning då de båda lagt ner hårt jobb och haft bra förberedelser inför tävlingen i Barcelona. De är även alla träningskompisar på klubben som är en bidragande faktor till framgångarna, summerar Marc Lundberg.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också