Tuva från Stenhamra i TV-pucken

Tuva från Stenhamra i TV-pucken

Tuva Kärrhage från Stenhamra spelar till vardags ishockey med AIK:s damjuniorer. Just nu är hon dock ytterligare en av de duktiga hockeyspelare från Mälaröarna som är med i TV-pucken.

– Jag började åka skridskor och spela hockey vid 3 års ålder då min bror Arvid skulle börja på skridsko och hockeyskolan i Skå IK. Hela min familj åkte dit för och kolla och jag fick frågan om jag inte jag också skulle testa, berättar Tuva.

Sedan dess har hon spelat i Skå IK fram till i våras då hon bytte till AIK. Nu drömmer hon om att hockeyn ska fortsätta att vara en del av hennes vardag och att hon i framtiden ska få spela OS i en blå-gul tröja.

– Jag är otroligt tacksam för de år jag spelat i Skå Ik och den utveckling jag har haft där. Då jag dessutom har spelat i ett ”pojklag” har  jag ändå alltid har varit en av dom. Det har aldrig varit någon skillnad på att jag är tjej och de andra är killar, utan jag har alltid varit en naturlig del av laget.

LO BÄCKLINDER

L??s ocks??