TV-pucken nästa för Cornelia och Vera

TV-pucken nästa för Cornelia och Vera

När TV-pucken för första gången öppnar även för tjejer, återfinns två spelare med koppling till Ekerö IK i Stockholmslaget. Cornelia Andersson och Vera Mogensen är dock inga nybörjare i rinken.

Cornelia från Ekerö IK och Vera från Göta Traneberg spelar båda tillsammans i damjuniorsamarbetslaget ”Team Väst”. Cornelia började spela när hon var 9 år, inspirerad av sin pappa som varit hockeyspelare. Hon var en av spelarna som bidrog till att Ekerö IK startade ett tjejhockeylag och numera spelar hon med både damjuniorerna och U16 pojkar. Vera var sju år och började träna med ett killag, men flyttade så småningom över till Göta Tranebergs flicklag som började samarbeta med Ekerö IK:s tjejlag. Sedan dess har de båda tränat flera dagar i veckan, både med sina egna lag, men även med damjuniorerna för att få mer tid på is och kunna utvecklas maximalt.

– Vi var iväg på uttagningen till TV-pucken i augusti. Det var ungefär femtio tjejer som var anmälda och de tog ut tjugotre till laget. Jag var otroligt nervös även om jag försökte tänka att jag inte skulle komma med. Jag blev helt chockad när jag fick beskedet, berättar Vera.

– Jag var med i förra årets lag, så jag försökte tänka att det inte spelade någon roll, fyller Cornelia i.

I år var första året som även tjejer spelar under namnet TV-pucken, tidigare har deras motsvarighet varit ”Stålbucklan” och har spelats vid andra tider på året. Nu är reglerna och upplägget desamma oavsett kön, något som många upplever vara ett stort steg för att ge samma status till alla utövare av sporten.

– Vi spelade kvalspel under förra helgen och och då vann vi alla matcher, så jag tror att vi har goda chanser att gå långt, säger Vera.

Även Cornelia tror på lagets chanser.

– Det är ett väldigt bra lag, med bra sammanhållning. Det nästa som händer är att vi har ett dagläger om ungefär en månad och sedan sker själva finalspelet under höstlovet i Leksand.

LO BÄCKLINDER

Läs också