Unga konstnärstalanger sökes

Är du kreativ och ung? Då kan du vara en av de potentiella konstnärerna som Ekerö bibliotek söker till den nya utställningen Ung konst 2022. 

Ekerö bibliotek söker nu med ljus och lykta efter konstnärliga ungdomar mellan 13 och 20 år i kommunen, som skapar i färg och form. Alstren kan vara allt från ett foto, en tavla eller teckning till digitala illustrationer, filmer eller verk i textilier, trä eller metall och planen är att de ska ställas ut den nya utställning “Ung konst 2022”  

– Vår önskan är att uppmuntra ungas skapande, säger kultursamordnare Miranda Renberg, som tillsammans med ungdomsbibliotekarie Frida Eriksson ansvarar för utställningen.

Redan nu har tre bidrag inkommit men Miranda Renberg och Frida Eriksson hoppas på många fler.

– Nu när sommaren är över ska skolorna och fritidsgårdarna i kommunen hjälpa oss att nå ut med vår efterlysning efter unga konstnärer, säger Frida Eriksson.

Både Miranda Renberg och Frida ERiksson tycker att det är viktigt att unga stärks i att uttrycka sig och att det finns en plats där de kan få visa upp sin konst. Förhoppningen är att intresset för utsättningen ska bli så stort att det blir till en tradition.

Utställningen inleds med ett vernissage den 1 oktober i Galleri Utkiken på biblioteket i Ekerö centrum och den kommer att pågå till den 22 oktober. 

HELEN BJURBERG

Läs också