Unik anläggning i Jungfrusund

MN har träffat Birgitta och Michael Steenhouwer, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och företagets syn på utvecklingen av Mälaröarna.

När bildades Mälarö träningsverk och vem startade företaget?

– Av mig, Birgitta Steenhouwer 2003

Vad skiljer er från andra gym?   

– Sedan öppningen av ”nya” Mälarö träningsverk i november förra året kan vi konstatera att vi är en helt unik anläggning. Inte bara på Ekerö, utan i hela världen. Med bredden som finns i utbudet når vi en extremt stor målgrupp.  Detta är en träningsgalleria där du möts av en stor  luftig och lyxig lounge innan du bestämmer vilken ”butik” du vill träna i för dagen och sedan avsluta i omklädningsrum och duschar med riktig ”spa”-känsla.

– Hos oss finns generösa ytor för den som vill träna själv med fria vikter och olika typer av maskiner.  Vi har en gruppträningsstudio där live-klasser kombineras med virtuella klasser.  Lägg till en cykelstudio utöver det vanliga, där ljud, ljus och känslan är anpassad till max för att ge en upplevelse under cykelpassen. Hos oss möter också dåtid framtid!.”Boutique Fitness” är en växande trend i världen. Vi kan stolt presentera olika koncept. Vad är då detta? Träning i små grupper tillsammans med en coach. Dessutom har vi också flera olika former av yoga.

Hur har ni anpassat verksamheten under pandemin?

– Vi håller oss såklart till pandemilagen där varje yta, sal och studio har en maxkapaciten med en person per tio kvadratmeter. Många klasser har fått flytta ut med vårt nya koncept ”Outdoor”.

Vad vill du säga till alla som känner sig tveksamma till att komma tillbaka till träningen igen?

– Vi respektera och förstår alla som inte vill komma till oss just nu. Men, vi har väldigt stora ytor och väljer man att komma till oss under de ”mindre populära” tiderna är risken i princip minimal och man kan alltid vara med på utepassen.

Hur ser era framtidsutsikter ut?

– Just nu ligger vårt fokus på att ”bo in oss” i de nya lokalerna, lära känna alla nya medlemmar och fortsätta utveckla nya koncept och vara långt fram i ledet i träningsverige.

– Pandemin har varit och är ju en enorm utmaning, men vi tror också att en del av de rutiner och beteenden vi ”byggt upp” under denna tid är här för att stanna så vi kommer investera i att bygga en häftig träningsyta utomhus precis intill vår nya anläggning.

Hur vill ni se Mälaröarna utvecklas framöver?

– Vi älskar att se företagare och eldsjälar som utvecklar och vill förbättra vårt Ekerö. Ta bara exemplet med hur Jungfrusund växer fram till en superhäftig destination med aktiviteter som ger fler arbetstillfällen och möjliggör ”hemester” många år framöver.

Till sist, vilket företag i kommunen vill ni läsa om i tidningen?

– Vi vill  även gärna lyfta företagare på Färingsösidan  – Färingsö konditori.

Läs också