Uppmuntran till äldreomsorgen

Uppmuntran till äldreomsorgen

Personal och boende inom äldreomsorgen på Kullens äldreboende fick en fin och annorlunda leverans den 14 maj då 120 matlådor, tillagade av kocken Tareq Taylors team på ”Maten é klar”, levererades.

En måltid till hjältarna i vården, det är vad Köket.se i ett samarbete mellan kockarna bland annat kända från TV, Paul Svensson och Tareq Taylor vill bidra med.

– Självklart vill vi bidra där vi kan. Det är många som kämpar och inte minst personal inom vård och äldreomsorg. Måltiden är ju ofta en välkommen paus under en arbetsdag. Kan vi då se till att de får riktigt bra mat, så känns det som att vi ger tillbaka på ett fint sätt. Vi är glada att vi fick till det med Paul och Tareq som är omtyckta kockar, säger Fredrik Larsson, affärschef för Köket.se som är en receptsajt som ägs av TV4-gruppen.

Till Kullen kom 120 matlådor med fläsklägg med rotmos, pannbiff, köttbullar och fiskgratäng till de 83 boende på Kullen och för dagen då leveransen kom, till runt 15 och 20 stycken i personalen.

  Det betyder så mycket. Det har varit och är fortfarande en otrolig utmaning den tiden vi lever i nu med corona och arbetet med att förhindra smittspridningen. Personalen här är fantastiska och det här blir en sådan uppmuntran för dem. De slipper laga lunch idag och kan ta en matlåda och sätta sig ned och njuta tillsammans med våra boende, säger Hélène Eklund, verksamhetschef för Attendo Kullen.

De har i dagsläget levererats en bra bit över 4 000 rätter som bekostats av bidrag från bland annat följare till receptsajten. Bidragen går oavkortat till råvaror och tillagning av måltiderna. Ett bidrag på 70 kronor räcker till minst en måltid, ofta mer.

– Vi är så tacksamma för alla de bidrag som kommit in från allmänheten som gör det möjligt för oss att tillsammans stötta hjältarna i vården. Sen att vi får möjlighet att dessutom leverera måltider till hjältarna som arbetar med våra äldre gör det hela komplett. Och de boende räknas självklart också som hjältar, att få bidra med bra mat här ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger  Tareq Taylor. 

EWA LINNROS

Läs också