Utflyktshelg fylld av färg och form

Varje år, den sista helgen i september, bjuder Konstringen in till konstrunda.  Nu är det dags igen.

Konstringen består av lokala konstnärer och konsthantverkare som arrangerar utställningar över hela Mälaröarna. Här visas allt från akvarell- och oljemålningar till  fritt broderi, foto, keramik, silversmide och vävda mattor av såväl yrkesverksamma som fritidskonstnärer.

– I år är det rekordmånga konstnärer, 49 stycken som ställer ut på 31 olika platser. Det kan vara svårt att hinna med att besöka alla, men ett tips är att börja på samlingsutställningen på Ekebyhovs slott.  Där hittar du ett verk av varje konstnär och kan planera din tur efter det du vill se mer av. Kartan med alla utställninglokaler umärkta finns att hämta i butiker och på många andra ställen på Mälaröarna, säger Anna Tillas, silversmed i föreningen.

Konstringen startade 1989 och därefter har antalet medlemmar ökat för varje år. Nya medlemmar för i år är: Cecilia Flach Bertling (måleri), Anna Hellströmmer (akvarell), Charlotte Netz (akryl och blandteknik), Emma Malm (akryl, akvarell, skulptur), Thomas Johansson (fotografi) och Marie Mehlin-Johnsson (akryl).

För närvarande består Konstringen av drygt 70 medlemmar. Alla ställer inte ut varje år och de som inte visar sina egna verk agerar värdar på samlingsutställningen på Ekebyhov.

Tanken med utställningshelgen är att de lokala konstnärerna ska få tillfälle att visa upp sig och sina verk samt möjlighet för besökare att handla konst, direkt av konstnären. 

– Och många besökare brukar det bli. Inte bara boende på Mälaröarna, många från ”fastlandet” har också som tradition att ge sig ut i kulturens övärd denna helg, avslutar Anna Tillas.   

Läs också