Vaccinationsbuss på Ekerö

För att underlätta covidvaccinationen för mälaröborna får Ekerö en egen vaccinationsbuss.

– Vi vill göra vaccinet så tillgängligt som möjligt, säger finansregionrådet Irene Svenonius som i samband med starten besökte bussen med kommunalrådet Adam Reuterskiöld.

För att det ska bli lättare för mälaröborna att få sin covidvaccination kommer en mobil vaccinationsbuss framöver att besöka Ekerö kommun tre dagar i veckan. Från och med nu och fram till september kommer bussen stå parkerad vid Tappströmsskolan. Förra tisdagen besökte finansregionrådet Irene Svenonius (M) bussen tillsammans med kommunalråd Adam Reuterskiöld (M).

– Jag är stolt och glad över vårt samarbete med regionen. Det är positivt att vi kan förbättra möjligheterna för våra medborgare när det gäller vaccinering i Ekerö kommun, säger Adam Reuterskiöld.

Irene Svenonius håller med och poängterar att mälaröborna sedan start varit mycket duktiga på att ta sitt ansvar i den här pandemin och sett till att få sitt vaccin när det varit dags.

– Nu går vi ner i de yngre målgrupperna samtidigt som det är dags för många att få sin andra dos och sommargästerna åker ut på Mälaröarna. Då vill vi göra vaccinet så tillgängligt som möjligt och underlätta för människor att få sitt skydd mot covid-19, säger hon. 

Ekerö har hittills legat bra till när det gäller covidvaccineringen och har topplacerat sig bland de kommuner som har haft högst täckning sedan start. Statistiken visar dock att kommunen halkat efter i vaccineringen av dos 2, framför allt bland personer som är 65+.

– Vi hoppas att få upp den siffran genom att göra vaccinet mer tillgängligt med hjälp av vaccinbussen, säger Irene Svenonius.

För att kunna få vaccination på bussen krävs tidsbokning via appen Alltid öppet eller via telefonbokning som finns för ett flertal olika språk.

HELEN BJURBERG

Läs också