Välmående i fokus under pandemin

Välmående i fokus under pandemin

Vi träffar Lina Kron på Salong Sense, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och sin syn på utvecklingen av Mälaröarna.

När bildades ni och vem startade salongen?

– Vi öppnade 2016. Vi var tre stycken som slog oss ihop, Åsa Sand och Katarina Widoff som är hudterapeuter och  jag som är frisör. Vi fick även med oss Ulrika som fotvårdare och frisör Maria. Idag är det jag och Åsa som driver företaget.

Hur har salongen vuxit från starten?

– Idag har vi ett ännu bredare sortiment inom skönhet att erbjuda och ett riktigt grymt och välutbildat team med åtta terapeuter.

Beskriv verksamheten?

– Vi kan erbjuda det mesta inom frisörer, massor av olika avancerade hudvårdsbehandlingar, naglar, fotvård, kosmetisk tatuering, fransförlängning, spraytan, botox och fillers. Alla i teamet på salongen är sina egna och hyr in sig. Vi tror bland annat att det gör att man blir extra motiverad att ha sin nisch eller specialité. Till exempel, av hudterapeuterna är det en som jobbar mycket med syrabehandlingar, medan den andra mer har riktat in sig på eco-behandlingar.

Finns det några speciella trender just nu?

– Folks trend är att se välmående ut skulle jag säga. Året 2020 har fått många att förstå att det är viktigt att ta hand om sig hälsomässigt och vårdande, vilket känns väldigt positivt.

Vad är det som utmärker er mot andra salonger?

– Det som utmärker oss är vårt otroligt stora utbud under samma tak och att alla som jobbar hos oss besitter stora kunskaper med riktigt bra utbildningar i ryggen. Sedan gillar vi väldigt mycket att många säger att de kommer hem till vårt “vardagsrum” när de kommer till oss. Det känns personligt!

Vad händer framöver?

– Redan nu i maj öppnar vi en våning till, vilket ska bli väldigt kul. Så hela huset blir “Sense huset”. Vi utmanas varje dag med att hålla oss medvetna och ha koll på vad som är inne och gäller just nu.

Hur har pandemin påverkat er?

– Det har varit en stor prövning. Vi har vridit och vänt på oss. Försökt ligga steget före då vår bransch har varit otroligt drabbad. Men vi har klarat oss ok. Det är så klart väldigt mycket tack vare att alla ekeröbor har varit otroligt måna om att vi företag här ute ska överleva. Det alla har gjort på salongen är att jobba med skydd och följa allt och lite till vad gäller råden och restriktioner som getts vår bransch. Tror det gjort att kunder har känt sig ganska trygga hos oss.

Hur vill ni se Mälaröarna utvecklas framöver?

– Vi tycker vi ser att en härlig utveckling av Ekerö har börjat. Många har nu under pandemin börjat inse hur mycket man behöver använda företagen i kommunen och uppskatta det som finns. Det gör att fler möjligheter för lokala företag skapas och vi hoppas att fler och fler företag och kommunen samarbetar och använder varandra så vi alla hjälps åt att växa.

Till sist, vilket företag vill du läsa om i tidningen?

– Stabtech.

Läs också