Varje uppdrag har charm och stolthet

MN åker ut till H Wiklund snickeri AB och träffar Lena Larsson, som berättar om verksamheten, tankarna inför framtiden och företagets syn på utvecklingen av Mälaröarna. 

När bildades H Wiklund snickeri AB och vem startade företaget?

– H Wiklund snickeri AB startades 1982 av Hans och Christin Wiklund, då i Bromma. Vi köpte mark här på Ekerö 1993 och byggde sedan upp snickeriet. Idag drivs företaget av barnen, det vill säga Mikael och mig Lena.

Hur många anställda har företaget?

– Vi är sex anställda varav tre är  från familjen.

Berätta om er verksamhet, vad gör ni?

– Vi tillverkar specialsnickerier och inredningar. Varje projekt är en ny utmaning att få tillverka med fokus på lång hållbarhet och glädje för andra. Vi arbetar mycket i massivträ och tillverkar till exempel dörrar,  fönster, kök, bibliotek, trappor, garderobsinredningar med mer – Allt vad kunderna vill ha. En del objekt är K-märkta. och det kan vara frågan om nytillverkning till bostadsrättsföreningar, där gamla portar, partier kopieras och görs nya med lika profiler och dimensioner samt påbyggnader av dörrar för att förbättra mot ljud och brand.

Vilka är era kunder?

– Våra kunder är både företag och privatpersoner. Vi har även ramavtal med Statens fastighetsverk, vilket innefattar slotten, museer, Operan och Dramaten.

Är det något speciellt uppdrag som ni är extra stolta över?

– Varje uppdrag har sin charm och stolthet. En del uppdrag är diskreta hos kund, men till exempel renoveringen av portarna till Stockholms slott var speciellt, många år sedan nu, men ändå. Restauranginredningar till Vetekatten, Prinsen med flera i Stockholm är andra exempel.

Hur ser era framtidsutsikter ut och vilka utmaningar står ni inför?  

– Vi vill fortsätta arbeta med det vi brinner för. Utmaningar är väl som för alla andra ökade kostnader på grund av det rådande läget i världen samt att det är svårt att få tag i   yrkesfolk, som duktiga snickare.

Hur vill ni se Mälaröarna utvecklas framöver?  

– Man hoppas det ska bli lättare att ta sig fram i trafiken till och från Mälaröarna. Tycker annars Mälaröarna utvecklas positivt med nya företag så människor kan leva och arbeta på ön om man önskar det.

Till sist, vilket företag i kommunen vill ni läsa om i tidningen?

– Det skulle vara roligt om ni uppmärksammar företaget Veterinärpraktik Lars Kristiansson AB med tanke på vilket bra jobb han gör och  hur många hästar det finns på denna ö

Läs också