Vårutställningarna på slottet

Nu slår portarna upp till vårens utställningar på Ekebyhovs slottsgalleri. 

– Efter att restriktionerna släppts känns det väldigt roligt att kunna öppna igen, säger Lisbeth Oddmark, som är kassör i Mälaröarnas konstförening.

Terminen på slottet startade med en sent påkommen nedstängning. De utställningar som Mälaröarnas konstförening planerat under januari och februari fick läggas på is, eftersom helgverksamheten på slottet inte kunde vara öppen på grund av restriktionerna.

– Det innebar en stor oro både för styrelsen i konstföreningen och konstnärerna som sett fram emot sina utställningar, förklarar Lisbeth Oddmark.

  Men i början av mars slås portarna äntligen upp för vårens resterande konstutställningar. Sex stycken är planerade och sist ut är Nils Ekwalls elever. Variationen på programmet är stort och flera av konstnärerna är från Ekerö. Lilian Olsson och Monica Sahlström är två exempel liksom Åsa Davidsson som tidigare både bott och jobbat i kommunen.

– Cilla Ericson, Eva Bergvall och Ane Svenheden är också Ekerökonstnärer, men deras utställningar ställdes in, så nu arbetas det för fullt för att kunna visa dem så snart det går.

Vårens första konstutställning är av konstnärerna Anna Bäckström och Anja Lund som bjuder på upplevelser i sinnenas värld. Utställningen går att avnjutas i fyra rum på övre plan på slottet och konstnärerna ser fram emot att ställa ut i den vackra, anrika miljön. Vernissage är planerad till lördagen den 5 mars och utställningen pågår till och med söndagen 20 mars. Från och med mars öppnar också slottets populära helg-

kafé.

HELEN BJURBERG

Läs också