Vem blir Årets eldsjäl?

Denice Sverla, Andreas Eiblad och Stefan Petterson tillsammans med  Annika Björklund har  alla nominerats till utmärkelsen ”Årets eldsjäl”. Vinnaren avslöjas under nationaldagsfirandet i Drottningholmsparken.

Juryns motiveringar till att just dessa kandidater utsetts är:

Denice Sverla är en eldsjäl som biträdande rektor på Ekebyhovs grundsärskola. Hon går sin egen väg med otrolig energi och med stor beundran och respekt för sina elever. Denice lyfter sina elever till nya höjder och det är de projekt som ligger utanför hennes egentliga arbetsbeskrivning som vi vill lyfta. Tillsammans med Denice har eleverna startat ett projekt med försäljning av egendesignade armband under namnet ”Uniq” som säljs över hela världen. Budskapet med armbandet är att alla människor är unika oavsett ”iq”. Ett annat projekt som blivit välkänt över hela landet är utgivningen av boken ”Judith och Muppskolan” som bygger på elevernas egna upplevelser. Denice har vunnit priser som ”årets lärare” och ”årets ledare”, medverkat med elever i nöjesprogram på TV4 samt är inbjudna till Almedalen i sommar för panelsamtal med politiker. Denice kämpar för barnens rätt till inkludering i arbets-, samhälls-, kultur- och idrottsliv. En mycket god kandidat till Eldsjälspriset 2022.

Andreas Eiblad. Ekerö IK har ett framgångsrikt innebandyår bakom sig. Tre innebandylag från Ekerö IK har alla gått upp en division och satt Ekerö IK på innebandykartan. Andreas Eiblad har varit aktiv som ledare i innebandyn i närmare 20 års tid. Idag är han bland annat målvaktstränare för juniorer till seniorer, sitter i styrelsen och är tränare i det för säsongen 22/23 nystartade division 5 laget herrar som redan första säsongen avancerade upp till division 4. Andreas devis är att alla kan spela innebandy oavsett ambitionsnivå och ålder. Andreas är lyhörd, positiv och lösningsorienterad. Andreas är en värdig kandidat till Eldsjälspriset 2022.

”Välkommen till Mälaröarna” är en förening som bygger sociala nätverk för och med nyanlända. Många engagerar sig i detta arbete även om man inte är medlem i föreningen. Föreningen hjälper bland annat till med läxhjälp, asylrådgivning, språkcafé, mötesplats odlingslotten, musikfika och matlagning. Listan kan göras lång. En av hjärtefrågorna är att barn och unga ska kunna delta i kultur-, idrotts- och fritidsaktiviteter på lika villkor, även om familjens ekonomi är svag. De har även under flera år på ett fantastiskt sätt aktivt arbetat med föreningslivet i kommunen. Stefan Pettersson (ordförande 2022) samt nyvalda ordförande Annika Björklund (tidigare sekreterare) är båda goda representanter för ”Välkommen till Mälaröarna” som nomineras till Årets eldsjäl i Ekerö kommun 2022.    

Läs också