Visning av Sjöstadsprojektet

Den 20 oktober bjöd fastighetsföretaget Nordblick in till öppet hus i Jungfrusund. Besökarna fick bland annat möjlighet att följa med upp i kontorsbyggnaden Sjöstadskajen vid färjan.

Alla våningar är på plats i kontorsbyggnaden Sjöstadskajen, som ligger intill färjeläget i Jungfrusund. Tre av fyra våningar blir kontor. I bottenplan blir det en restaurang och det är nu klart att den kommer att drivas av Steninge bruks (vid Steninge slott) krögare, med en festvåning i takterrassen.

Fastighetsutvecklaren är Johan Styf Gunneflo, Nordblick, tog besökarna på en rundtur i kontorshuset, som beräknas vara inflyttningsklart  2020.

Besökarna fick även möjlighet att ta en tur i en RIB-båt och det bjöds också på genuin japansk matlagningskonst av MGL sushi, som även de valt att etablera sin nästa restaurang i Sjöstadsorangeriets butiksplan.

Byggnationen av Sjöstadsorangeriet, som kommer att ligga intill Sjöstadskajen, börjar inom kort och här blir det 33 bostadsrättslägenheter, med beräknad inflyttning från november 2020.

– Våra skickliga hantverkare har satt ihop ett inspirationshus på plats där man kan uppleva hur Sjöstadsorangeriet kommer att utformas såväl interiört som exteriört med färger, material och detaljer, berättade Maria S Borowiec, marknadschef på Nordblick.

Nordblicks arkitekter har också ritat Sjöstadsfabriken som kommer att innehålla kontors- och verksamhetslokaler med inflyttning under 2020. Denna byggnad uppförs intill Sjöräddningens stationshus i Jungfrusund.

EWA LINNROS

Läs också