VM-guld i armbrytning

Det blev guld till Torbjörn Reutergårdh och brons till Otto Hellman på VM i armbrytning i Malaysia. 

Torbjörn Reutergårdh och Otto Hellman från Ekerö IK armbrytning deltog nyligen på VM i armbrytning i Kuala Lumpor i Malaysia.

Torbjörn Reutergårdh tävlade i klassen över 60 år -95 kg och hade en tuff uppladdning inför VM. 

– Vägen till dessa medaljer har varit lite krokig då jag har artros i axlarna. Efter VM förra året trodde jag att jag skulle lägga ner armbrytningen då jag inte kunde bryta med vänster för det gjorde ont. Jag tränade mest rehab och motionsträning i åtta månader innan jag kunde börja träna armbrytning igen i mitten av maj, då det blev intensiv träning i fyra månader, säger Reutergårdh.

Trots detta och att han dessutom tävlade i -95 kg i stället för -86 kg för att få bättre motstånd blev det guld i vänster och silver i höger arm för Reutergårdh.

Otto Hellman tävlade i klassen junior upp till 21 år -63 kg och hade även han en tuff uppladdning. Hellman blev skadad i vänster armbåge under SM i mars och kunde börja träna på först under sommaren. Tyvärr kände han av skadan på VM och kunde inte göra sig rättvisa i hans bästa arm, men lyckades trots det ta brons i både höger och vänster arm. 

Under VM 2022 tog Torbjörn Reutergårdh och Otto Hellman guld i både vänster och höger arm.

Läs också