William uttagen till alpina VM-truppen

William uttagen till alpina VM-truppen

William Hansson från Mälaröarnas alpina skidklubb (MASK), är en av fyra åkare som kompletterar alpina VM-truppen.

Alpina VM i Cortina närmar sig med stormsteg och den alpina landslagsledningen har nu kompletterat truppen med ytterligare fyra åkare. För två i kvartetten är det VM-debut.

William Hansson från MASK är en av de.

– Först och främst är jag superglad över uttagningen till alpina VM och det är en stor ära att få representera Sverige i Cortina. Att delta i ett VM har varit ett av mina större delmål som jag satt för min skidåkarkarriär, berättar William. 

Den 9 februari startade ett träningsläger inför VM där de spetsar till formen för att prestera på topp när det gäller.

– Jag och min lagkamrat Kristoffer Jakobsen inleder lägret i Val di Fassa, Italien med slalomträning och efter tre dagar ansluter vi med de andra i laget i Sterzing, Italien för storslalom- och parallell storslalom-träning.

Tävlingarna drar igång för William den 16 februari med individuell parallell storslalomtävling, följt sedan med team parallell storslalom 17 och 18 februari och slalom 21 februari.

– Som klubb känner vi såklart en fantastiskt stolthet när vi har en åkare som kniper en plats i ett alpint VM. Det blir väldigt spännande att följa och vi önskar William ett stort lycka till, säger Alexander Zetterquist, ordförande i MASK.

EWA LINNROS

Läs också