”Zacke” är redo för slutspelet

”Zacke” är redo för slutspelet

Patrik Zackrisson och hans Leksand har gjort en strålande säsong i SHL och är laddade inför slutspelet.

Skå IK-fostrade Patrik Zackrisson, 34, är lagkapten i Leksand som överträffat alla förväntningar hittills den här säsongen i SHL. Trots en trevande start både individuellt och för laget har det gått som på räls den senaste tiden.

– Klart att vi är nöjda sett till hela säsongen. Jag tycker att vi började som ett klassiskt mittenlag med lite blandade insatser, men ju längre säsongen har gått, desto bättre och stabilare har vi blivit. Jag tycker det speglar mitt spel lite också. Det är ju alltid lättare att spela bra individuellt när laget går bra, säger Patrik Zackrisson.

Leksand slutade på en fin tredjeplats i SHL:s grundserie. En klar förbättring jämfört med föregående säsong, då laget slutade näst sist när säsongen sedan avbröts på grund av pandemin.

– Den stora skillnaden i år kontra förra är noggrannheten och kravställningen med en tydlig spelidé. Vi är inne och petar på detaljer och låter inte slumpen avgöra. Gör vi misstag så belyser vi det för att kunna rätta till för framtiden. Likaså tycker jag att vi belyser bra saker som vi kan ha användning för, säger Zackrisson. 

Nu är laget inne i det brinnande slutspelet där Leksand ställs mot Örebro i kvartsfinalen. Patrik Zackrisson går in i slutspelet med en bra känsla.

– Klart att vi har en bra känsla i gruppen inför slutspelet. Jag tycker vi har ett riktigt starkt lag i alla lagdelar, en bra mix mellan ungt och gammalt plus en bra form. Detta trots att vi inte har spelat med fullt lag sedan i princip första matcherna. Det har alltid varit två till tre spelare som gått om varandra med avstängningar, avslutar Patrik Zackrisson.

Leksand har fått en tung start i kvartsfinalen där Örebro leder med 2-0 i matcher i en serie i bäst av sju matcher.

JOHAN ÄLGEKRANS

Läs också